Geléhallonform i silikon

Geléhallonform i silikon

Snabbt och enkeltKladdfrittFör allt möjligt smågodisNu kan du själv göra egna godisklassiker som geléhallon eller kanske uppfinna framtidens stora klassiker med dessa pralinformar. Pralinformarna gör det snabbt och enkelt att skapa konfektyr av gelé choklad kola eller annat gott. Formarna är framtagna tillsammans med professionella tillverkare av konfektyr och är gjorda av livsmedelgodkänt silikon. Formarna tål både ugnsvärme och frystemperaturer från -50°C till +230°C och kan diskas i maskin.Tips: Geléhallonen ska torka i 1-2 dygn ställ dem gärna på ett galler för att det ska vara så luftigt som möjligt. Vi har en grillkorg som passar perfekt för detta.Recept på gelehallon!Kommer från Frida Skattbergs matblogg - Fridas bakbloggGeléhallon 70 st:150 g Jordgubbar frysta – Vill du ha med hallonsmak så tar du 180 g Hallon.10 Gelatinblad1.5 dl Strösocker0.5 dl Sirap vit1.5 dl Vatten0.5 tsk CitronsyraGarnering:StrösockerCitronsyra – ifall du vill ha dem lite syrliga.Gör så här:Börja med att olja in silikonformar.Tina sedan jordgubbar i micron.Mixa jordgubbarna slätt i en mixer och sila bort de små kärnorna i en finmaskig sil.Lägg gelatinbladen i kallt vatten ställ åt sidan.Koka upp strösocker sirap och vatten i en kastrull på hög värme.Låt stormkoka i 5-6 minuter och rör sedan ner jordgubbsmixet.Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma jordgubbsblandningen.Tillsätt till sist citronsyra och rör om.Fördela smeten jämnt i formarna.Låt stelna svalt i 1 dygn.–Häll upp strösocker (och ev. citronsyra) på ett fat.Rulla godiset i sockerblandningen och lägg dem på ett galler.Låt de torka 1-2 dygn.Förvaras torrt!

Läs mer om Geléhallonform i silikon

Geléhallonform i silikon

Bakning

Hitta Bakning även hos:







Rulla till toppen