Raspberry Pi Foundation Raspberry Pi Pico

Raspberry Pi Foundation Raspberry Pi Pico

Raspberry Pi Pico
Raspberry Pi Pico är ett litet, prisvärt och energieffektivt utvecklingskort baserat på Raspberry Pi Foundations egen RP2040 ARM-krets. Det är ett utmärkt val för precisionsstyrning av hårdvara, avläsning av analoga sensorer, eller som en utbildningsplattform för embedded-programmering i MicroPython eller C.

Processor och MinneskapacitetRP2040-processorn har två kärnor av 32-bitars ARM Cortex-M0+ med en justerbar klockfrekvens upp till 133 MHz. Den är utrustad med 264KB internt RAM och 2MB Flash-minne på kortet, vilket ger tillräckligt med utrymme för lagring av program och data.

GPIO och PIOKortet har 26 multifunktionella GPIO-pinnar, varav tre kan läsa analoga signaler med 12-bitars upplösning. Dessutom har det två programmerbara IO-block (PIO) med totalt åtta maskiner, som kan hantera olika protokoll och funktioner med låg latens utan att belasta processorn.

Strömförsörjning och MonteringEn flexibel spänningsregulator möjliggör matning från 1.8V till 5.5V, vilket gör Pico idealiskt för batteridrivna applikationer. Kortet kan monteras på experimentkort eller ytmonteras med dess krenelerade kanter, och har fyra M2-monteringshål för enkel fastsättning.

Specifikationer:RP2040-mikrokontroller med 2MB Flash-minneMicro-USB B-port för ström, data och omprogrammering av Flash-minnet40-pin 21×51 mm ’DIP’-format, 1 mm tjockt PCB med 2.54 mm-pitch kontakter och krenelerade kanter för ytmonteringDubbelkärnig Cortex M0+ med upp till 133 MHz klockfrekvens, med inbyggd PLL för variabel frekvensjustering26 multifunktionella 3.3V GPIO-pinnar, varav 23 digitala och 3 för ADC2 × UART, 2 × I2C, 2 × SPI och 16 PWM-kanaler12-bitars ADC med 500 ksps2 programmerbara IO-block (PIO) med totalt 8 tillståndsmaskiner1 timer med 4 larm och 1 realtidsräknareExtern Quad-SPI Flash med eXecute In Place (XIP)Inbyggd USB 1.1 (enhet eller värd)3.3V logiknivåerFlexibel strömförsörjning och energieffektiva alternativKan drivas via USB, externa källor eller batterier (ca 1.8-5.5V)Omfattande dokumentation, exempel och SDK tillgängligt3-pins ARM Serial Wire Debug (SWD)-port

Läs mer om Raspberry Pi Foundation Raspberry Pi Pico

Raspberry Pi Foundation Raspberry Pi Pico

Pi-kort

Hitta Raspberry Pi Foundation Raspberry Pi Pico även hos:








Rulla till toppen